LIVRARE GRATUITA IN 4H

DISCOUNT 10% CLIENTI FIDELI

ONLINE SUPPORT 24/7

Metode de recrutare

Căutarea personalului nu este o sarcină ușoară. Conform cuvintelor șefilor de departament pentru managementul personalului, pentru a găsi un personal care să corespundă nevoilor și cerințelor relevante ale clienților, este necesar să îndepliniți o muncă excelentă.

Pentru căutarea și selecția personalului necesar, se utilizează o varietate de mijloace din arsenalul științei psihologice: chestionare biografice, interviuri standardizate și nestandartizate, locuri de muncă, modele de muncă și exerciții situaționale, teste privind realizarea, personalitate, inteligență și abilități, poligrafice examene și multe altele.

 

 

Nu se poate spune că utilizarea metodelor psihologice nu este absolut lipsită de complicații. Deși mulți ani de experiență în utilizarea fondurilor într-un mediu concurențial influențează detalii precum redactarea contractelor de muncă, asigurând pachetul motivațional complet.

 

 

Există câteva tehnici psihologice împrumutate din străinătate, iar adaptarea lor în marea majoritate a cazurilor a fost redusă la minimum. În consecință, practicile care pot fi utilizate cumva în căutarea și selecția personalului nu corespund cerințelor de bază ale psihometricului

Al doilea principal obstacol în calea utilizării diagnosticului psihologic modern în practica selecției profesionale este nivelul scăzut de pregătire psihologică a managerilor autorităților contractante și, din păcate, candidații care doresc să obțină spațiu de lucru fără să depună eforturi mari. Așadar, psihologii profesioniști nu sunt suficienți pentru a gestiona o selecție psihologică profesională a personalului și pentru a rezolva alte probleme la companie legate de estimarea personalului. De asemenea, sunt necesare instrumente bine stabilite de evaluare psihologică care îndeplinesc toate cerințele necesare.