LIVRARE GRATUITA IN 4H

DISCOUNT 10% CLIENTI FIDELI

ONLINE SUPPORT 24/7

Recesiunea este o oportunitate bună pentru a face față concurenților

Prețurile media scad, astfel încât publicitatea devine mai profitabilă. Combinarea prețurilor scăzute pe media și concurența slabă oferă companiilor posibilitatea de a dobândi cota de piață ieftin.

Apoi au venit perioade cu adevărat înspăimântătoare pentru managerii de marketing. Cum să răspund? Care este strategia optimă? Există mai multe reguli de supraviețuire în perioadele de criză. Nu te panica.Majoritatea marketerilor presupun că în timpul crizei consumatorii și-au redus brusc cheltuielile. De fapt, cheltuielile consumatorilor scad foarte rar, pur și simplu cresc mai lent, nu în ritmul inflației. Reduceți costurile corecte. La dreapta sunt costurile administrative și chiar reducerea volumelor de fabricație.


Este imposibil să începeți economisirea la calitatea unui produs sau la promovarea acestuia. Reducerea cheltuielilor de publicitate va reduce inevitabil venitul. Acesta este cel mai simplu și rapid mod de a reduce costurile, dar socoteala este inevitabilă. Studiile au arătat că firmele care reduc costurile de publicitate în timpul unei recesiuni înregistrează de obicei o scădere de 20-30% a vânzărilor și a câștigurilor în următorii doi ani.


Reducerea costurilor de publicitate cauzează daune pe termen lung. Prin rezultatele cercetărilor, publicitatea are un efect de durată asupra vânzărilor: devine evidentă până la cinci ani după campanie.


Reducerea bugetelor de publicitate dăunează afacerilor pe termen lung. Analiza PIMS arată că companiile care scurtează reclamele au nevoie de mult mai mult timp pentru a ieși din criză decât toate celelalte (când situația economică începe să se îmbunătățească).